Κριτική Επιτροπή
Διαγωνισμού Ταινίας
Άννα Μακράκη
Υποκριτική
Γιώργος Μακρής
Σενάριο
Απόστολος Κορδάς
Εικόνα
Νάνσυ Σπετσιώτη
Σκηνοθεσία
Ντάνα Παπαχρήστου
Επιμέλεια Ήχου
Γιώργος Μακρής
Ο Γιώργος Μακρής είναι ηθοποιός, σεναριογράφος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του “κινηματογραφικού χωριού” Zagoriwood.
Μετά τις σπουδές του στη Δραματική σχολή Πέλου Κατσέλη και παράλληλα με την υποκριτική του καριέρα, δίδαξε σενάριο σε ποικίλα εργαστήρια και ιδιωτικά ΙΕΚ, καθώς επίσης ανέλαβε την προεδρία στην Ένωση Σεναριογράφων, και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Ως ηθοποιός, έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 60 παραστάσεις, σε ταινίες, αλλά και σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Οι ταινίες του έχουν λάβει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.
Έχει ξαναβρεθεί στη θέση του κριτή, καθώς υπήρξε στο παρελθόν μέλος διαφόρων επιτροπών αξιολόγησης σεναρίων (ΕΚΚ – ΕΡΤ Microfilm), καθώς και της προκριματικής επιτροπής του εθνικού διαγωνιστικού φεστιβάλ Δράμας.
Στο φετινό Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “24 Καρέ”, ο Γιώργος Μακρής βρίσκεται στην κριτική επιτροπή των ταινιών μικρού μήκους, στον ρόλο του κριτή σεναρίου.
Άννα Μακράκη
Η Άννα Μακράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος της σχολής του Εθνικού θεάτρου (1972).
Έκτοτε και μέχρι το 2010 συνεργάστηκε ερμηνεύοντας πρώτους ρόλους με το Εθνικό θέατρο, Λαϊκό θέατρο Μάνου Κατράκη, Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, Θέατρο Εμπρός (Τ. Μπαντής, Δ. Καταλειφός, Ράνια Οικονομίδου). Θέατρο του Νότου (Γ. Χουβαρδάς), Τεχνόχωρο (Γ. Κακλέα), Θέατρο Πόρτα (Ξ. Καλογεροπούλου), Ελληνικό θέατρο Ν. Υόρκης, θίασο Γ. Φέρτη, θίασο Ν.Κούρκουλου, θίασο Καρέζη - Καζάκου, θίασο Στ. Μάινα.
Με σκηνοθέτες όπως Τ. Μουζενίδη, Αλ. Σολωμό, Σπ. Ευαγγελάτο, Διαγ. Χρόπουλο, Δ. Μαυρίκιο, Θωμά Μοσχόπουλο, Τάσο Μπαντή, Ρόμπερτ Στουρούα, Όλεγκ Εφράιμοφ, Σλόμποταν Ουνκόφσκι.
Σκηνοθέτησε τα έργα "Γενιά του Κένεντυ"(Ρ.Πάτρικ) "Ηλέκτρα"(Σοφοκλή), "Το τελευταίο τρενο" (Σ.Κους), "Το γεύμα" (Κ.Λίγκμαν) και "Η πόρνη από πάνω" (Αν.Τσιπιανίτη) στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.
Διδάσκει 20 χρόνια υποκριτική. Τα τελευταία 9 χρόνια κατοικεί στο Βόλο. Στο φετινό Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους "24 Καρέ" κατέχει τον ρόλο του κριτή υποκρτικής.
Απόστολος Κορδάς
Απόστολος Κορδάς είναι σχεδιαστής – φωτογράφος, έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων (πολυμέσα). Το έργο του περιλαμβάνει σχεδιασμό εντύπων σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους (επιμέλεια βιβλίων, εξωφύλλων, καταλόγων), επιμέλεια και έκδοση καταλόγων Gallery, επιμέλεια και έκδοση περιοδικών εκδόσεων: Art Athina 94, 95, Περιοδικό ΣΗΜΑ για τις τέχνες κλπ. Είναι κάτοχος πτυχίου Γραφικών Τεχνών του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Μεταπτυχιακού MSc στις Γραφικές Τέχνες και Διαδραστικά Πολυμέσα (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) με διπλωματική εργασία «Unbuilt project – Αφηγήσεις της πόλης: υποδομή για τον ευρύτερο συμβολικό χώρο που συμπληρώνει τη σημασία του δημόσιου χώρου και σηματοδοτεί την έννοια του Άκτιστου ως μια κοινωνικά ενεργή διαδικασία.» και εκπονεί τη Διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, εστιάζοντας στις οπτικοακουστικές πρακτικές σε περιβάλλοντα και κινηματογραφικά τοπία, σε εικαστικές πρακτικές και καινοτομίες στο σώμα της πόλης: αφηγήσεις, τομές και επικοινωνιακά δρώμενα. Τα τελευταία 20 χρόνια, δίδαξε επεξεργασία ψηφιακής εικόνας, τυπογραφία και διαδραστικά πολυμέσα στο Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Για περισσότερα από 30 χρόνια, δραστηριοποιείται ενεργά στους τομείς της εκπαίδευσης, των ερευνητικών έργων, της οπτικής επικοινωνίας, της τυπογραφίας, του σχεδιασμού, των δημιουργικών μέσων και των οπτικοακουστικών πρακτικών.
Νάνσυ Σπεσιώτη
Η Νάνσυ Σπετσιώτη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1981.
Είναι απόφοιτη του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους: «Αποχαιρετισμός στα όπλα…», «Τιμωρία», «Σ’ ένα συνοριακό σταθμό», «Τζαφάρ», «Ουκ αν λάβοις», «Αντιπαροχή», «Λεωφόρος» «Πυρετός», «iGEM Metathess, από την Θεσσαλονίκη στον κόσμο», οι οποίες έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ, στις κινηματογραφικές αίθουσες, στην τηλεόραση κι έχουν αποσπάσει βραβεία.
Παράλληλα, έχει γράψει θεατρικά έργα, σενάρια για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές. Το 2008 απέσπασε το 3ο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σαν θεατρικά αναλόγια και ολοκληρωμένες παραστάσεις στο Εθνικό θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, το θέατρο VAULT, το θέατρο Επί Κολωνώ, το Θέατρο Φούρνος, το Θέατρο Σοφούλη και το Red Stage Theatre στην Κύπρο.
Στο φετινό Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “24 Καρέ”, η Νάνσυ Σπετσιώτη βρίσκεται στην κριτική επιτροπή των ταινιών μικρού μήκους, στον ρόλο της κριτή σκηνοθεσίας.
Ντάνα Παπαχρήστου
Η Ντάνα Παπαχρήστου σπούδασε μουσική, μουσικολογία, και Σπουδές Μέσων. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Παρίσι 8–Βενσέν–Σεν Ντενί και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πάνω στην Αισθητική των Τεχνών Νέων Τεχνολογιών.
Τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει σε διεπιστημονικά ερευνητικά έργα που επικεντρώνονται στη σύγχρονη μουσική, την ηχητική σύνθεση και τη σχέση του ήχου με άλλες καλλιτεχνικές μορφές. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλά εικαστικά, ηχητικά και γεω-τοποθετημένα εγχειρήματα.
Είναι διευθύντρια του ερευνητικού κέντρου To Aesthate (μία πλατφόρμα καλλιτεχνικής παραγωγής και δημιουργίας), καθώς και του εργαστηρίου dot wip. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Αkoo.o, στην οποία ασχολείται με τη σύνθεση ηχητικών/ακουστικών περιπάτων με τη χρήση νέων τεχνολογιών δι’ εντοπισμού (geolocative media). Παράλληλα, αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Τμήμα Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “24 Καρέ”, η Ντάνα Παπαχρήστου αναλαμβάνει τον ρόλο της στην κριτική επιτροπή ταινιών μικρού μήκους, ως κριτής της επιμέλειας ήχου.